Εφαρμογές
Η παρούσα σύμβαση αφορά αποκλειστικά την κάθε πώληση προϊόντων του ιστότοπου – ηλεκτρονικού καταστήματος www.hartampas.com της εταιρείας Χαρταμπάς Δ. – Χαρταμπάς Ι. Ο.Ε. που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη Παπαρρηγοπούλου 12, με Α.Φ.Μ. 998501699 και αριθμό Γ.Ε.Μ.Η. 043506606000.
Η χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος, προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία με τους όρους χρήσης που διατυπώνονται στο παρόν κείμενο και αφορούν το κάθε ένα προϊόν χωριστά αλλά και μαζικά, χωρίς καμία εξαίρεση.
Ο χρήστης/πελάτης του διαδικτυακού τόπου www.hartampas.com οφείλει να ελέγχει το περιεχόμενο των όρων χρήσης για τυχόν αλλαγές. Η επαναλαμβανόμενη χρήση του ιστοτόπου, ακόμη και αν επέλθουν αλλαγές στους όρους χρήσης, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων χρήσης από το χρήστη/πελάτη.
Οποιαδήποτε αλλαγή αυτής της σύμβασης πρέπει να επιβεβαιώνεται εγγράφως από την εταιρεία.


Προσωπικές πληροφορίες
Τα προσωπικά στοιχεία συλλέγονται αποκλειστικά και μόνο για την ορθή λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παραγγελιών και πρόσβαση έχουν μόνο οι διαχειριστές του ηλεκτρονικού καταστήματος. Δηλώνουμε ρητά ότι τα στοιχεία δεν διατίθενται, δεν πωλούνται ή ενοικιάζονται σε τρίτους από την εταιρεία. Τα στοιχεία μπορεί να κοινοποιηθούν σε τρίτους σε βαθμό που εξυπηρετεί μόνο την παροχή υπηρεσιών όπως:

 • Α. Μεταφορά (μεταφορική εταιρεία, courier)
 • B.Συνεργαζόμενη Τράπεζα (Online πληρωμές)

Η Εταιρεία διατηρεί αρχείο με τα ως άνω δεδομένα για το χρονικό διάστημα που παραμένετε εγγεγραμμένος χρήστης. Ως εγγεγραμμένος χρήστης της ιστοσελίδας μας μπορείτε οποτεδήποτε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία (άρθρο 12 Ν. 2472/1997) καθώς και να ζητήσετε την αλλαγή ή τη διαγραφή των στοιχείων αυτών και γενικά να προβάλλετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν (άρθρο 13 Ν. 2472/1997). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ασκήσετε τα ως άνω δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησης μπορείτε να απευθυνθείτε με e-mail στο sales@hartampas.com .
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας ζητηθεί από εμάς γνωστοποίηση ευαίσθητων στοιχείων πληρωμών, καρτών ή κωδικών.

Παραγγελίες
Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο www.hartampas.com διέπονται από το Νόμο προστασίας του καταναλωτή (Ν. 2251/1994) ο οποίος ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση, όπως αυτός συμπληρώθηκε-τροποποιήθηκε με την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/13-8-2013.
Για να προβείτε σε αγορές από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα πρέπει να είστε ενήλικος.
Οι παραγγελίες γίνονται εγγράφως μέσω διαδικτύου συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τη σχετική φόρμα παραγγελίας που υπάρχει στον ιστότοπο www.hartampas.com και είναι δεσμευτικές μόνο εφόσον έγιναν δεκτές από την επιχείρησή μας, δηλαδή έως ότου λάβετε ένα e-mail από εμάς με το οποίο αποδεχόμαστε την παραγγελία σας (Επιβεβαίωση Παραγγελίας).
Πριν την αποστολή της φόρμας Παραγγελίας παρακαλούμε να λάβετε γνώση των εξής:

 • 1. τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
 • 2. τις αναγραφόμενες τιμές λιανικής των προς πώληση προϊόντων μας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος ΦΠΑ
 • 3. στις αναγραφόμενες τιμές χονδρικής δεν συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος ΦΠΑ
 • 4. πληροφορίες για τις χρεώσεις αποστολής των προς πώληση προϊόντων
 • 5. τυχόν προσφορές ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων
 • 6. ότι ενδέχεται να υπάρχει διαφοροποίηση στα χρώματα λόγω της φωτογραφίας ή της ανάλυσης της οθόνης που βλέπετε τα προϊόντα.

Η επιχείρησή μας παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα παραγγελίας προϊόντων μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος και παραλαβής των προϊόντων αυτών μέσω εταιρίας κούριερ ή μεταφορικής εταιρείας (έπειτα από επικοινωνία με τον πελάτη). Επιπλέον σας παρέχουμε την επιλογή της παραλαβής των προϊόντων της παραγγελίας σας από το κατάστημά μας, αποπληρώνοντας το τίμημα της αγοράς τους με μετρητά ή με κάρτα. Ο πελάτης δύναται να επιλέξει και να αποπληρώσει το τίμημα της αγοράς τους εξής τρόπους:

 • Αντικαταβολή στην courier.
 • Πιστωτική / Χρεωστική / Προπληρωμένη κάρτα.
 • Κατάθεση σε τράπεζα/ Τραπεζικό έμβασμα.
 • PayPal.
 • Μετρητά / Κάρτα στο φυσικό κατάστημα.

Σας ενημερώνουμε ότι, αν επιλεγεί ο τρόπος πληρωμής με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, η κατάθεση πρέπει να γίνει, το αργότερο, την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της παραγγελίας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η κατάθεση στην ως άνω ημερομηνία, διατηρούμε το δικαίωμα άμεσης ακύρωσης της σύμβασης.
Στην περίπτωση που τα προϊόντα αναφέρονται στον ιστότοπο μας με λάθος τιμή λόγω σφάλματος, αλλά έχει γίνει ήδη η αποδοχή της παραγγελίας σας από εμάς πριν την διαπίστωση του λάθους, θα λάβετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από εμάς ένα email, με το οποίο θα σας ενημερώνουμε για το σφάλμα και θα σας ρωτάμε αν επιθυμείτε να προβείτε στην αγορά του προϊόντος που έχετε ήδη παραγγείλει με την νέα σωστή τιμή του. Αν μας δηλώσετε ότι δεν επιθυμείτε να καταβάλετε την σωστή τιμή ή αν δεν μας απαντήσετε εντός δύο εργάσιμων ημερών από την αποστολή του ηλεκτρονικού μηνύματος μας, διατηρούμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε την σύμβαση αμέσως. Στην περίπτωση που έχουμε ήδη εισπράξει με οποιοδήποτε τρόπο το τίμημα του προϊόντος, θα προβαίνουμε άμεσα στην επιστροφή του με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε.

Πολιτική Επιστροφών - Δικαίωμα ακύρωσης παραγγελίας
Μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν εντός 7 ημερών από την ημέρα παράδοσης του προϊόντος, στην περίπτωση που αυτό είναι ελαττωματικό και το κόστος επιστροφής επιβαρύνει εμάς.
Επιστροφές γίνονται δεκτές με την προϋπόθεση ότι:

 • το ύφασμα είναι ελαττωματικό, δεν έχει κοπεί από εσάς και δεν έχει πλυθεί
 • το προϊόν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση στην οποία το παραλάβατε
 • το προϊόν συνοδεύεται από απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο.

Σε περίπτωση επιθυμείτε την ακύρωση παραγγελίας που αφορά ξενοδοχειακό εξοπλισμό, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε με e-mail στο sales@hartampas.com αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία σας , τον κωδικό της παραγγελίας που θέλετε να ακυρώσετε ή τον κωδικό του προϊόντος, μέρους της παραγγελίας σας που επιθυμείτε να ακυρωθεί εντός 2 εργάσιμων ημερών. Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί, όπως ανωτέρω περιγράφεται, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε το προϊόν και αφού σας ενημερώσουμε με e-mail ότι αποδεχτήκαμε την επιστροφή του.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος χρήστης προβαίνει σε καταχρηστική και επανειλημμένη άσκηση της δυνατότητας αυτής, δηλαδή επανειλημμένως σε παραγγελία προϊόντων και κατόπιν ακύρωση της σύμβασης και μη παραλαβή τους, δικαιούμαστε να αρνηθούμε στο μέλλον παραγγελίες από αυτόν.

Παράδοση προϊόντων / Έξοδα παράδοσης
Τα προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν οπουδήποτε εντός της Ελληνικής επικράτειας και σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην διεύθυνση που μας υποδεικνύεται στην αίτηση της παραγγελίας σας. Η αποστολή γίνεται με κούριερ καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών.
Η βασική χρέωση για παραγγελίες βάρους έως 3 κιλά είναι 2,50 ευρώ και χρέωση 1,40 ευρώ για κάθε επιπλέον κιλό. Ο χρόνος παράδοσης ορίζεται κατά προσέγγιση από 2-7 ημέρες. Σε περίπτωση αντικαταβολής επιβαρύνεστε με επιπλέον χρέωση 2,50 ευρώ.
Για παραγγελίες που η παράδοση θα γίνεται με μεταφορική λόγω όγκου, θα επέρχεται γραπτή ή τηλεφωνική επικοινωνία.
Για παράδοση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στο (0030) 2310551356 ή επικοινωνία μέσω e-mail στο sales@hartampas.com.
Δεν ευθυνόμαστε για καθυστερήσεις στην παράδοση των προϊόντων που δεν οφείλονται σε δική μας υπαιτιότητα αλλά σε παράγοντες και γεγονότα που δεν ελέγχονται από εμάς, όπως απεργίες, προβλήματα προμηθευτών, καιρικά φαινόμενα κλπ. Η κυριότητα στο προϊόν μεταβιβάζεται μετά την πλήρη εξόφληση αλλά ο κίνδυνος κατά την παράδοσή του στον αγοραστή.

Εγγύηση
Η επιχείρηση Χαρταμπάς δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για προϊόντα τρίτων δηλαδή προϊόντα που δεν κατασκευάζονται από εμάς και τα οποία εμείς απλώς μεταπωλούμε. Για αυτά τα προϊόντα θα σας αποστέλλετε εγγύηση, όταν αυτή υπάρχει, απευθείας από τον κατασκευαστή και θα εσωκλείεται στην συσκευασία του προϊόντος.

Τροποποίηση των όρων του παρόντος
Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών. Αυτό θα ισχύει από την στιγμή που θα ενημερωθεί το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή.

Διάφορα
Χρωματικές αποκλίσεις μπορεί να υπάρξουν καθώς η φωτογραφική αποτύπωση μπορεί να αποκλίνει αρκετά από το πραγματικό ύφασμα.
Αν οποιοδήποτε τμήμα της σύμβασης αποδειχθεί άκυρη η υπόλοιπη σύμβαση δεν επηρεάζεται και θα συνεχίσει να ισχύει.

Ισχύον δίκαιο – Δικαιοδοσία
Η παρούσα σύμβαση διέπεται από το Ελληνικό δίκαιο και την νομοθεσία που ρυθμίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο και την προστασία του καταναλωτή και θα υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.